Influence de la température et de la nourriture disponible sur la torpeur chez la Musaraigne musette (Crocidura russula) en captivité

Détails

ID Serval
serval:BIB_301C4F4FDC68
Type
Article: article d'un périodique ou d'un magazine.
Collection
Publications
Titre
Influence de la température et de la nourriture disponible sur la torpeur chez la Musaraigne musette (Crocidura russula) en captivité
Périodique
Bulletin de la Société Vaudoise des Sciences Naturelles
Auteur(s)
Vogel P., Burgener M., Lardet J. P., Genoud M., Frey H.
ISSN
0037-9603
Statut éditorial
Publié
Date de publication
1979
Volume
74
Numéro
4
Pages
325-332
Langue
français
Résumé
The effects of temperature and food shortage on the occurrence of torpor have been studied in a medium-weight shrew, Crocidura russula (9-13 g). When fed ad libitum. the shrews cannot be forced into torpor by a sudden decrease of the ambiant temperature (from22°C to 3°C). At 22°C, a progressive restriction of the daily food ration, to below 3 g of mealworms, induces torpors of increasing duration, a reduction of the daily activity and a reduction of the body weight. The minimal daily food ration required for survivals is 1 to 1,5 G. At low ambiant temperature (e.g. 5°C), torpor can be induced at higher food levels (4-5g).
Création de la notice
24/01/2008 18:32
Dernière modification de la notice
03/03/2018 15:34
Données d'usage