Nutrition clinique : ce qui a changé en 2022 [Clinical nutrition: what's new in 2022]

Détails

Ressource 1Demande d'une copie Sous embargo jusqu'au 18/07/2024.
Accès restreint UNIL
Etat: Public
Version: Final published version
Licence: CC BY-NC-ND 4.0
ID Serval
serval:BIB_F57293A217A1
Type
Article: article d'un périodique ou d'un magazine.
Sous-type
Synthèse (review): revue aussi complète que possible des connaissances sur un sujet, rédigée à partir de l'analyse exhaustive des travaux publiés.
Collection
Publications
Institution
Titre
Nutrition clinique : ce qui a changé en 2022 [Clinical nutrition: what's new in 2022]
Périodique
Revue medicale suisse
Auteur⸱e⸱s
Pinto Almeida M., Fotsing G., Gijs E., Barigou M.
ISSN
1660-9379 (Print)
ISSN-L
1660-9379
Statut éditorial
Publié
Date de publication
18/01/2023
Peer-reviewed
Oui
Volume
19
Numéro
809-10
Pages
46-51
Langue
français
Notes
Publication types: Review ; English Abstract ; Journal Article
Publication Status: ppublish
Résumé
In 2022, the European Society of Enteral and Parenteral Nutrition (ESPEN) has released several relevant updates and guidelines. This review will highlight the key messages of three guidelines focusing on nutritional management in the geriatric population, micronutrient disorders, and sarcopenic obesity. Special emphasis will be directed towards recommendations impacting ambulatory clinical practice.
Mots-clé
Humans, Aged, Enteral Nutrition, Parenteral Nutrition, Obesity/therapy, Sarcopenia/therapy
Pubmed
Création de la notice
31/01/2023 17:45
Dernière modification de la notice
24/10/2023 7:09
Données d'usage