Allergologie-immunologie: Où en est-on avec l’immunothérapie orale dans l’allergie alimentaire ? [Where are we with oral immunotherapy for food allergy ?]
Détails
Télécharger: RMS_632-633_20.pdf (99.39 [Ko])
Etat: Public
Version: Final published version
Licence: CC BY-NC-ND 4.0
Etat: Public
Version: Final published version
Licence: CC BY-NC-ND 4.0
ID Serval
serval:BIB_184FC25FB913
Type
Article: article d'un périodique ou d'un magazine.
Sous-type
Synthèse (review): revue aussi complète que possible des connaissances sur un sujet, rédigée à partir de l'analyse exhaustive des travaux publiés.
Collection
Publications
Institution
Titre
Allergologie-immunologie: Où en est-on avec l’immunothérapie orale dans l’allergie alimentaire ? [Where are we with oral immunotherapy for food allergy ?]
Périodique
Revue medicale suisse
ISSN
1660-9379 (Print)
ISSN-L
1660-9379
Statut éditorial
Publié
Date de publication
09/01/2019
Peer-reviewed
Oui
Volume
15
Numéro
N° 632-633
Pages
20-22
Langue
français
Notes
Publication types: Journal Article
Publication Status: ppublish
Publication Status: ppublish
Résumé
In allergology, food allergy is probably the problem to which medicine has brought the least therapeutic response so far. While oral immunotherapy for peanut, egg and milk is reserved for a few special cases and is not routinely recommended, apple desensitization for adult oral syndrome seems to bring some benefits in clinical practice, particularly in patients with restricted diet in fruits.
Mots-clé
Administration, Oral, Adult, Allergens, Desensitization, Immunologic, Egg Hypersensitivity, Food Hypersensitivity/therapy, Humans, Immunotherapy
Pubmed
Création de la notice
10/02/2019 15:32
Dernière modification de la notice
20/04/2024 6:08