Effect of ultrasonic waves on ribonuclease activity

Details

Ressource 1Request a copy Under indefinite embargo.
UNIL restricted access
State: Public
Version: author
Serval ID
serval:BIB_C1AE20F056EF
Type
Article: article from journal or magazin.
Collection
Publications
Title
Effect of ultrasonic waves on ribonuclease activity
Journal
Experientia
Author(s)
Widmer F., Pilet P.E.
ISSN
0014-4754
Publication state
Published
Issued date
1972
Peer-reviewed
Oui
Volume
28
Number
10
Pages
1165-1166
Language
english
Abstract
L'irradiation ultrasonique de racines de Lens culinaris provoque une baisse de l'activité RNasique dans la zone apicale (0-5 mm). L'ultrason étant non-cavitant, cette réduction d'activité doit être causée par l'action dénaturante liée aux effets thermiques de la perturbation ultrasonique. La relativement haute viscosité cytoplasmique de la zone apicale expliquerait pourquoi celle-ci est la seule à être affectée.
Keywords
Nitrogen/analysis, Plant Proteins/analysis, Plants/analysis/*enzymology, Ribonucleases/*analysis, *Ultrasonics
Pubmed
Web of science
Create date
13/08/2015 7:53
Last modification date
20/08/2019 15:36
Usage data