Shots de fruits et légumes : avantages et inconvénients [Fruit and vegetable beverages: advantages and disadvantages]

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Serval ID
serval:BIB_06E56AD9491A
Type
Article: article from journal or magazin.
Collection
Publications
Institution
Title
Shots de fruits et légumes : avantages et inconvénients [Fruit and vegetable beverages: advantages and disadvantages]
Journal
Revue Médicale Suisse
Author(s)
Clarisse M., Giusti V.
ISSN
1660-9379
Publication state
Published
Issued date
2008
Volume
4
Number
151
Pages
829-833
Language
french
Abstract
En Suisse, les recommandations de fruits et légumes sont de 600 g par jour. En réalité, la consommation moyenne se situe à 60% des recommandations, c'est-à-dire à 380 g par jour. L'utilisation de produits tels que des shots de fruits et légumes pourrait réduire l'écart en facilitant la consommation de ces aliments. Cependant, ils ne peuvent pas remplacer à cent pour cent les aliments frais car leurs teneurs en fibres et vitamines C sont plus faibles, et ils interfèrent avec la physiologie de la prise alimentaire (satiété). Ces produits peuvent donc faire partie d'une alimentation variée en prenant la place d'une portion de fruits et légumes. Un autre aspect non négligeable en est le coût puisque si l'on consommait ces produits sur une semaine à la place d'aliments frais la différence serait d'environ CHF 30.- de plus.
In Switzerland, fruits and vegetables recommendations are of 600 gr per day. In reality, the average intake is about 60% of these recommendations, it means 380 gr per day. The use of products like fruits and vegetables shots could reduce the gap by making drinking easier. However, they cannot replace one hundred percent fresh food for their content in fibers and vitamin C are lower and they interfere with the physiology of the food intake (satiety). These products can have their importance in a various supply by taking the place of one fruit or vegetable portion. Another non negligible aspect is the price as if we consume these products over one week instead of fresh food, the difference would be of about CHF 30.- more
Keywords
Beverages , Fruit , Humans , Nutritional Requirements , physiology , Switzerland , Vegetables
Pubmed
Create date
29/01/2009 22:13
Last modification date
20/08/2019 12:29
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