Transnational Standardisation and the Global Production Network of Organic Rice: A Case Study of Thai Buddhist Connectivity

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Serval ID
serval:BIB_1E6EDD5BA746
Type
PhD thesis: a PhD thesis.
Collection
Publications
Institution
Title
Transnational Standardisation and the Global Production Network of Organic Rice: A Case Study of Thai Buddhist Connectivity
Author(s)
LIMPRAPOOWIWATTANA Chanatporn
Director(s)
GRAZ Jean-Christophe
Institution details
Université de Lausanne, Faculté des sciences sociales et politiques
Publication state
Accepted
Issued date
2020
Language
english
Abstract
Can modern agricultural practices meet the multi-dimensional challenges of sustainable food production? It is widely viewed that conventional agricultural methods may not be the answer. Meanwhile, there is a growing recognition of the role of organic agriculture, such as in the rice sector, as a potential alternative method for producing food. Despite the significant benefits of organic farming in terms of quality as well as socio-economics, and environmental sustainability, there are limitations and challenges posed by standardisation and spatial and temporal constraints in local food production.
This Ph.D. thesis in international relations aims at analysing standards set by transnational private actors and used in organic and sustainable agriculture, with case studies in three Thai provinces. It explores the factors influencing the success of cooperation between key stakeholders with a distinct focus on how the global production network of organic rice is connected by key intermediary organisations such as those providing certifications to standards. In addition, the analysis of network connectivity is carried out by including the dimensions of space and time at the transnational, national, local, and cognitive levels. It argues that the socio-economic imaginaries of Buddhist farmers are a powerful tool enabling them to connect with the real world.
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Les pratiques agricoles modernes peuvent-elles relever les défis multidimensionnels de la production alimentaire durable? Il est largement considéré que les méthodes agricoles classiques ne sont peut-être pas la réponse. Cependant, une reconnaissance croissante du rôle de l'agriculture biologique dans le secteur du riz, peut- être considérée comme étant une méthode alternative potentielle pour la production alimentaire. Malgré les avantages importants de l'agriculture biologique en termes de qualité, durabilité sociale et environnementale, il existe des limites et des défis. Malgré les avantages significatifs de l'agriculture biologique en termes de qualité, de socio- économie et de durabilité environnementale, la normalisation et les contraintes spatiales et temporelles de la production alimentaire locale présentent des limites et des défis.
Ce doctorat permet de mettre en lumière la normalisation transnationale exploitée par des acteurs privés transnationaux dans le domaine de l'agriculture biologique et durable. Il explore les facteurs qui influencent le succès de la coopération entre les principales parties prenantes avec un accent particulier sur la façon dont l'ensemble du réseau de la production de riz biologique est relié par les principales organisations intermédiaires telles que celles qui fournissent la certification de ces normes. En plus de cela, l'analyse de la connectivité du réseau global de production est réalisée en incluant les dimensions spatiales et temporelles aux niveaux transnational, national, local et cognitif. Il fait valoir que les imaginaires socio-économiques des agriculteurs bouddhistes sont un outil puissant leur permettant de se connecter avec le monde réel.
Keywords
Organic agriculture, transnational standardisation, transnational private regulation, intermediary, connectivity, and global production network, agriculture biologique, normalisation transnationale, régulation transnationale privée, intermédiaire, connectivité et réseau global de production
Create date
30/10/2020 12:39
Last modification date
31/10/2020 7:19
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